dima
  • X

    BEN-woning Bahnhove

    Een vergeten perceel aan de rand van het dorp. De opdrachtgever wilde zijn woning absoluut laten optrekken in prefabbeton. Aan de buitenzijde bekleed met geïsoleerde crépy & daardoor een frisse verschijning langs het treinspoor. Het witte volume is –na onderzoek naar de beste oriëntatie, passieve zonnewinsten etc- gekneed tot een dynamisch volume. De insprong aan de voordeur zorgt ervoor dat je droog staat.Achteraan gaat het oververhitting tegen & zorgt het ervoor dat het niet binnen regent. De uitstulping in de leefruimte creëert zowel buiten als binnen een extra hoekje.

    Aan de binnenzijde is het beton zichtbaar gelaten & kan het overdag warmte accumuleren om ’s avonds af te geven. Beneden is de woning geconcipiëerd als een open loft-achtige structuur. Boven is ze opgevat als een treincoupé. Vanuit de badkamer kan je wuiven naar de treinbestuurder. De woning is uitgerust met zonnepanelen, een warmtepomp, balansventilatiesysteem D, regenwaterrecuperatie …

  • Een vergeten perceel aan de rand van het dorp. De opdrachtgever wilde zijn woning absoluut laten optrekken in prefabbeton. Aan de buitenzijde bekleed met geïsoleerde crépy & daardoor een frisse verschijning langs het treinspoor. Het witte volume is –na onderzoek naar de beste oriëntatie, passieve zonnewinsten etc- gekneed tot een dynamisch volume. De insprong aan de voordeur zorgt ervoor dat je droog staat.Achteraan gaat het oververhitting tegen & zorgt het ervoor dat het niet binnen regent. De uitstulping in de leefruimte creëert zowel buiten als binnen een extra hoekje.

    Aan de binnenzijde is het beton zichtbaar gelaten & kan het overdag warmte accumuleren om ’s avonds af te geven. Beneden is de woning geconcipiëerd als een open loft-achtige structuur. Boven is ze opgevat als een treincoupé. Vanuit de badkamer kan je wuiven naar de treinbestuurder. De woning is uitgerust met zonnepanelen, een warmtepomp, balansventilatiesysteem D, regenwaterrecuperatie …