dima
  • X

    Licht & lucht

    Verbouwing burgerwoning
    Zoals vele huizen had ook deze mooie herenwoning te lijden onder typische aanbouwen in slechte staat die licht & zicht wegnamen. Deze werden dan ook gesloopt. De originele structuur werd behouden maar de interne organisatie werd gewijzigd. Het bleek namelijk veel logischer de keuken onder te brengen in de smalle ruimte aan de straatkant, waardoor er een royale leefruimte kon gecreëerd worden aan de tuin. De woning moest open & licht zijn, maar tegelijkertijd knus & intiem. Dit werd opgelost dmv een vide van twee verdiepingen. Deze was mogelijk omdat we de badkamer op de verdieping verplaatsten naar de middelste ruimte op de verdieping, gelegen aan de master-bedroom. De ruimte bovenaan de vide is ingepalmd door de kinderen & doet dienst als speelplateau. Visueel & auditief blijft het contact met de leefruimte beneden behouden maar speelgoed moet niet opgeruimd worden als er bezoek komt.Door de glazen borstwering & achtergevel zie je recht in de kruinen van de bomen, waardoor het lijkt alsof ze hier in hun persoonlijk boomhut zitten.

    Publicaties
    -Vlaamse renovatiedag 2005
    -Gazet van Antwerpen

  • Verbouwing burgerwoning
    Zoals vele huizen had ook deze mooie herenwoning te lijden onder typische aanbouwen in slechte staat die licht & zicht wegnamen. Deze werden dan ook gesloopt. De originele structuur werd behouden maar de interne organisatie werd gewijzigd. Het bleek namelijk veel logischer de keuken onder te brengen in de smalle ruimte aan de straatkant, waardoor er een royale leefruimte kon gecreëerd worden aan de tuin. De woning moest open & licht zijn, maar tegelijkertijd knus & intiem. Dit werd opgelost dmv een vide van twee verdiepingen. Deze was mogelijk omdat we de badkamer op de verdieping verplaatsten naar de middelste ruimte op de verdieping, gelegen aan de master-bedroom. De ruimte bovenaan de vide is ingepalmd door de kinderen & doet dienst als speelplateau. Visueel & auditief blijft het contact met de leefruimte beneden behouden maar speelgoed moet niet opgeruimd worden als er bezoek komt.Door de glazen borstwering & achtergevel zie je recht in de kruinen van de bomen, waardoor het lijkt alsof ze hier in hun persoonlijk boomhut zitten.

    Publicaties
    -Vlaamse renovatiedag 2005
    -Gazet van Antwerpen