dima
  • X

    Minimale ingreep

    Kleine verbouwing van een typische stadswoning

    Ruimtes die net te klein waren, een muur die in de weg stond, geen zicht op de tuin, geen samenhang … De problemen van een typische stadswoning van rond 1900. Zoals steeds hebben we dat proberen op te lossen met zo weinig mogelijk ingrepen.

    Dat is economisch interessant natuurlijk maar door het beperkt materiaalverbruik heeft het daardoor ook een beperktere milieu-impact. Keuken & eetruimte werden 1 grote ruimte met retro betontegeltjes. De wandtegels zijn gerecupereerd. De achtergevel kreeg 2 grote pivoterende deuren naar de tuin. In het dak staken we een lichtstraat tegen de opgaande gevel van de badkamer waardoor de ruimte gevoelsmatig veel groter is maar vooral veel lichter. Om ook de ingebouwde stadstuin lichter te maken werd de gevel bekleed met witte crépy & steekt nu fel af tegen de naburige koterijen.

  • Kleine verbouwing van een typische stadswoning

    Ruimtes die net te klein waren, een muur die in de weg stond, geen zicht op de tuin, geen samenhang … De problemen van een typische stadswoning van rond 1900. Zoals steeds hebben we dat proberen op te lossen met zo weinig mogelijk ingrepen.

    Dat is economisch interessant natuurlijk maar door het beperkt materiaalverbruik heeft het daardoor ook een beperktere milieu-impact. Keuken & eetruimte werden 1 grote ruimte met retro betontegeltjes. De wandtegels zijn gerecupereerd. De achtergevel kreeg 2 grote pivoterende deuren naar de tuin. In het dak staken we een lichtstraat tegen de opgaande gevel van de badkamer waardoor de ruimte gevoelsmatig veel groter is maar vooral veel lichter. Om ook de ingebouwde stadstuin lichter te maken werd de gevel bekleed met witte crépy & steekt nu fel af tegen de naburige koterijen.