dima
  • X

    Renovatie Art Deco-woning

    DAM architecten renoveerde deze Art Deco-woning in Berchem met respect voor het bestaande. Slechts enkele elementen werden toegevoegd. Deze zijn sober om de oude elementen uit het voetlicht te laten treden.  Ze zijn hedendaag maar bevatten steeds een echo naar de bestaande vormentaal zonder historiserend te zijn. Zo werd de achterbouw opengetrokken & beglaasd en voorzien van 2 ronde koepels als knipoog naar de ronde binnenraampjes. De inkomhal werd voorzien van een gebogen wand waarin wc & vestiaire schuilgaan. Een plafondhoge spiegel verdubbeld het lijnenspel. De voordeur is volledig beglaasd maar voorzien van een geabstraheerde tekening van het ornament op de originele voordeur. Foto’s: Bob Reynders

  • DAM architecten renoveerde deze Art Deco-woning in Berchem met respect voor het bestaande. Slechts enkele elementen werden toegevoegd. Deze zijn sober om de oude elementen uit het voetlicht te laten treden.  Ze zijn hedendaag maar bevatten steeds een echo naar de bestaande vormentaal zonder historiserend te zijn. Zo werd de achterbouw opengetrokken & beglaasd en voorzien van 2 ronde koepels als knipoog naar de ronde binnenraampjes. De inkomhal werd voorzien van een gebogen wand waarin wc & vestiaire schuilgaan. Een plafondhoge spiegel verdubbeld het lijnenspel. De voordeur is volledig beglaasd maar voorzien van een geabstraheerde tekening van het ornament op de originele voordeur. Foto’s: Bob Reynders