dima
  • X

    Verbouwing herenhuis met kunstgalerij

    Dit statige herenhuis op Antwerpen Zuid diende ecologisch te worden verbouwd tot woning met kunstgalerij op het hoog gelijkvloers. Daarvoor werden alle functies een verdieping naar boven geschoven. Op zolder kwam een master bedroom met eigen sanitair & een dakterras. Omwille van dynamiek werden dak & beglazing gedraaid tov elkaar waardoor er een glazen dak ontstaat boven de traphal & een afdak aan het terras. De wand van de puntgevel hier werd voorzien van wandverwarming & leemafwerking. Het dak werd ingeblazen met cellulose.  In de half verzonken bediendenkelder, nu logeerkamer, werden ook kalkhennepblokken gebruikt om een geklimatiseerde ruimte te creëren. Foto’s: Bob Reijnders

  • Dit statige herenhuis op Antwerpen Zuid diende ecologisch te worden verbouwd tot woning met kunstgalerij op het hoog gelijkvloers. Daarvoor werden alle functies een verdieping naar boven geschoven. Op zolder kwam een master bedroom met eigen sanitair & een dakterras. Omwille van dynamiek werden dak & beglazing gedraaid tov elkaar waardoor er een glazen dak ontstaat boven de traphal & een afdak aan het terras. De wand van de puntgevel hier werd voorzien van wandverwarming & leemafwerking. Het dak werd ingeblazen met cellulose.  In de half verzonken bediendenkelder, nu logeerkamer, werden ook kalkhennepblokken gebruikt om een geklimatiseerde ruimte te creëren. Foto’s: Bob Reijnders