dima
  • X

    Filmhuis Klappei

    Filmhuis Klappei is ondergebracht in het oud politiebureau van de Klappeistraat in Antwerpen. Het prachtige gebouw uit 1875 was dringend aan renovatie toe. Wegens een beperkt budget & het feit dat de verbouwing steunt op vrijwilligerswerk, zou de verbouwing gefaseerd gebeuren. Al gauw bleek dat de organisatie van het gebouw niet logisch was. Daarom ontwikkelden we een masterplan dat ervoor zorgt dat alles in een groter geheel kadert. Een eerste belangrijke ingreep was het herpositioneren van zaal 2. Daardoor wordt deze ruimte een volwaardige filmzaal en heeft ze een grotere capaciteit. Later zal zaal 1 achteraan op het gelijkvloers verwisseld worden met het café, dat qua proportie beter is om een filmzaal in onder te brengen. De zalen zullen dan boven elkaar gelegen zijn wat qua technieken, gebruik, isolatie, veiligheid… duidelijk voordelen oplevert. Hierdoor komt achteraan een grotere ruimte vrij om een café te installeren, geënt op de binnenkoer. Deze ruimte heeft uitbreidingsmogelijkheden zodat ze mee kan groeien met de populariteit van het Filmhuis. Project ism Geert Desmet (GiDS architectenbureau)

  • Filmhuis Klappei is ondergebracht in het oud politiebureau van de Klappeistraat in Antwerpen. Het prachtige gebouw uit 1875 was dringend aan renovatie toe. Wegens een beperkt budget & het feit dat de verbouwing steunt op vrijwilligerswerk, zou de verbouwing gefaseerd gebeuren. Al gauw bleek dat de organisatie van het gebouw niet logisch was. Daarom ontwikkelden we een masterplan dat ervoor zorgt dat alles in een groter geheel kadert. Een eerste belangrijke ingreep was het herpositioneren van zaal 2. Daardoor wordt deze ruimte een volwaardige filmzaal en heeft ze een grotere capaciteit. Later zal zaal 1 achteraan op het gelijkvloers verwisseld worden met het café, dat qua proportie beter is om een filmzaal in onder te brengen. De zalen zullen dan boven elkaar gelegen zijn wat qua technieken, gebruik, isolatie, veiligheid… duidelijk voordelen oplevert. Hierdoor komt achteraan een grotere ruimte vrij om een café te installeren, geënt op de binnenkoer. Deze ruimte heeft uitbreidingsmogelijkheden zodat ze mee kan groeien met de populariteit van het Filmhuis. Project ism Geert Desmet (GiDS architectenbureau)